Vés al contingut
Anar a portada

Medicina Herbal Xinesa i microbiota intestinal en el càncer colorectal: una aproximació literal

La iniciació i el desenvolupament del càncer colorectal (CCR) són processos complexos impulsats tant per factors genètics com per factors ambientals. S’estima que aproximadament el 60% dels casos de CCR estan influenciats per factors ambientals, fet que subratlla la importància de l’estil de vida i de l’entorn en l’aparició i evolució d’aquesta malaltia.

El tracte gastrointestinal conté la major concentració de microorganismes del cos humà, un ecosistema que pot veure’s afectat de manera significativa per la dieta, l’exercici físic o la medicació. En aquest context, la Medicina Herbal Xinesa ha demostrat des de fa temps la seva capacitat per influir en la configuració i l’equilibri de l’ecosistema intestinal.

Nombrosos estudis informen que herbes individuals, compostos herbaris i fórmules tradicionals xineses poden inhibir el desenvolupament del CCR mitjançant la regulació de la microbiota intestinal. Entre els mecanismes observats s’hi troben la modulació de la composició bacteriana, la reducció de processos inflamatoris i la millora de la funció immunitària.

La combinació de la medicina occidental amb la medicina xinesa, aplicada de manera col·laborativa, podria resultar especialment eficaç en el tractament de tumors. Aquesta integració terapèutica ha mostrat beneficis com un augment de l’eficàcia clínica, una millora del sistema immunitari, una millor qualitat de vida i un temps de supervivència prolongat en pacients amb càncer colorectal.

Microbiotica CCR

 

Josep Maria Charles

Director Institut Artemisa

Empreses col·laboradores

Docsave
Novasam
Zen

Col·laboradors

AAS
Integral
JM Charles
Financiado por la UE
Recuperación